قصه پر غصه فـدک :
پیامبر به غیر از هدایای معنوی به دخترش یک هدیه به ظاهر مادی نیز داد جالب اینکه این هدیه نیز به دستور خداوند بود.
آیه نازل شد و آت ذالقربی حقه (حق نزدیکان را بپرداز) وقتی از جبرئیل سؤال می کند ذالقربی کیست و حقش چیست می گوید زهرا و فدک این حادثه سه سال قبل از رحلت پیامبر بوده و مدیریت فدک به دست او می هفتد او نیز آنرا وقف ذریه اش می کند .
- البته بخشیدن فدک به فاطمه یک مساله ساده نبود ، پشت وانه ای برای ولایت علی بود . لذا از این منظر یک هدیه معنوی است.
فدک باغی است که سالانه 700 هزار مثقال درآمد داشته و پس از پس از فتح خیبر که غنائمش بین مسلمانان تقسیم شد اهالی فدک آمدند نزد پیامبر و صلح کردند و نیمی از باغهای خود را به ایشان دادند لذا خالصه رسول الله است .
عوامل سیاسی غصب فدک :
ابوبکر و عمر تنها بعد از ده روز بعد از فوت پیامبر با استناد به یک حدیث جعلی که نحن معاشر الانبیاء لا نورث (ما پیامبران از خود طلا و نقره دنیایی به جا نمی گذاریم جز علم و دانش ) فدک را پس گرفتند . زیرا:
1- می دانستند که وجود فدک در دست خاندان پیامبر بعنوان یک هدیه یا ارث یک امتیاز برزگ معنوی محسوب می شود و سبب می شود مردم مساله خلافت را در این خاندان جستجو کنند .
2- می دانستند اگر این ملک به دست علی باشد قلوب مردم متوجه آنها میشود و خلافت آنها متزلزل می گردد ، زیرا فدک پشتوانه ولایت بود همانطوری که اموال خدیجه پشتوانه پیشرفت اسلام بود .
لذا هر یک از خلفا در برابر مساله فدک موضعی خاص و حساسیتی متفاوت داشتند.چون فدک فدک بیش از آنکه جنبه اقتصادی داشته باشد جنبه سیاسی دارد و هدف آنها منزوی کردن و اظهار دشمنی با اهل بیت است . عمر بن عبد العزیر خلیفه اموی فدک را پس می دهد ،پزید بن عبد الملک میگیرد ، مامون پس می دهد ،متوکل می گیرد تا اینکه این سرزمین به کلی ویران شد.
نوشته شده توسط :